Akcija!

Gledališče Ratibor – Rocket Sugar FactorLEE, 17. 04. ob 18:00

5,00 

… Impro!

Trajanje: 95min

Jezik: Angleščina

 
Enkrat na vsakih 1000 let se Zvezde zavrtijo na svoje mesto, naše čakre se poravnajo in naši Urniki se uskladijo, ter smo priča Nebesnemu Dogodku, ki nas vse navduši. Za eno noč se ROCKET SUGAR FACTORY, (Jacob Banigan in Jim Libby) združita z neprimerljivim LEE WHITE, da bi nastopila v Ratiboru kot Rocket Sugar FactorLEE. Izvajalce glasbeno spremljata edinstven, veliki skladatelj in pianist Felix Raffel ter kitarist in pevec Norbert Wally iz znane skupine The Base. RSF igra impro, ki je sladek in močan, medtem ko Lee igra močno in sladko. Ali se lahko njihovi nasprotujoči se šoli gledališča kdaj dogovorijo za premirje in sodelujejo? Ali bo predstava propadla pod težo njihovih velikih, a krhkih egov? Karkoli se bo že zgodilo, bo nekaj za videti v okviru serije Ratibor show IMPRO EMBASSY. Rocket Sugar Factor LEE!

Produkcijska ekipa

Igralska zasedba

3 igralci, 2 glasbenika

  • Jim Libby
  • Lee White
  • Jacob Banigan
  • Felix Raffel
  • Norbert Wally

O gledališču Ratibor

Naše kulturno podjetje je Gledališče Ratibor, registrirano združenje, ki že več kot 45 let obstaja kot gledališče v središču Berlina v Kreuzbergu.
Tu že več kot 25 let večkrat na teden gostuje mednarodno priznana improvizacijska gledališka skupina Die Gorillas. Razvil se je v zgodbo o uspehu, zaradi katere je Ratibor postal top naslov na improvizacijski sceni, Die Gorillas pa ena najboljših improvizacijskih skupin na svetu.
V spremenljivem programu ponujamo različne nemške in angleške koncepte predstav, ki odražajo celotno paleto improvizirane igre. Je interaktiven prostor, ki ga zapolnjujeta improvizacija umetnikov in izmenjava z občinstvom.
Improvizatorji z vsega sveta igrajo tukaj že od leta 2001 v času IMPRO – mednarodnega festivala improvizacijskega gledališča, ki ga gosti impro ansambel „Die Gorillas“. IMPRO se pri nas odvija vsako leto in se je z leti razvil v enega največjih in, lahko bi celo rekli, najpomembnejših tovrstnih festivalov v Evropi.
IMPRO EMBASSY je serija dogodkov za mednarodne improvizacijske predstave v angleškem jeziku, ki potekajo od leta 2014. Ob četrtkih mednarodni igralci in glasbeniki nastopajo v Gledališču Ratibor kot stalne skupine ali mešani igralci v spreminjajočih se konstelacijah in včasih skupaj z Gorilami. Kot vedno ni scenarija, režiserja, vse nastaja spontano na odru. Skupni imenovalec je improvizacija v angleščini. Želimo doseči mednarodno občinstvo, ki je značilno za naše mesto prek njegovih večkulturnih prebivalcev in mednarodnih obiskovalcev.