Akcija!

Produkcija Binocular – g. Kolpert, 17. 04. ob 20:00

5,00 

Avtor David Gieselmann

Trajanje: 76min

Jezik: Hrvaški

 

Gospod Kolpert je svetovno uspešna črna komedija, ki jo igrajo v 25 državah sveta. Angleški kritiki so rekli, da »komedija ne more biti bolj črna ali boljša«. Če želite doživeti polnokrvno gledališko produkcijo, si pridite ogledat »Gospod Kolpert«, predstavo ki je izjemno uspešna na West Endu in v berlinski Schaubuhne. Igralci predstave so nadarjeni in večkrat nagrajeni mladi igralci.

Ralf Droht (Ivan Horvat) in Sarah Dhrerer (Antonija Stanišić Šperanda) se dolgočasita, zato sta se odločila, da bosta svoje razmerje popestrila z zapleteno igro z gostoma na večerji, Edith (Natalija Đorđević) in Bastianom Moleom (Ivan Bošnjak). Trdijo, da so ubili kolega, brezbrižnega gospoda Kolperta, in da je njegovo truplo trenutno v veliki skrinji v sobi. Edith je zelo zaskrbljena zaradi resnice zgodbe, toda prevzetni Bastian jo jemlje zelo resno in ravna v skladu s tem. Ko pa izve resnico, ugotovi, da je bilo bolje, da tega ne stori.

 

“Gieselmann zna natančno oblikovati situacije … Komad sledi dramaturgiji preračunanih presenečenj. V zadovoljstvo občinstva.” Der Spiegel

Produkcijska ekipa

 • Režiser – Borna Armanini
 • Scenografija – Create OBI Cologne
 • Kostumografija – Kruno Jendrijev
 • Oblikovanje plakata – Gabrijela Farčić
 • Propaganda – Dalibor Jakus
 • Prevod – Dubravko Torijanec

 

Igralska zasedba

 • RALF DROHT – Ivan Horvat
 • SARAH KENNER – Antonija Stanišić Šperanda
 • EDITH MOLE – Natalija Đorđević
 • BASTIAN MOLE – Ivan Bošnjak
 • DOSTAVLJAČ PIZZE – Borna Galinović

O Produkciji Binocular

Binocular Production je bila ustanovljena leta 2012 kot mednarodna umetniška organizacija, ki je producirala vrsto produkcij, večinoma domačih avtorjev. Njegove temeljne vrednote so ustvarjalna odličnost, proaktivnost in harmonija.
Ustanovitelj ima okoli 20 gledaliških predstav v domačih in tujih gledališčih, v okviru njegovega podjetja pa producirajo 8 gledaliških predstav:
Vilim Matula: “Podiplomsko izobraževanje,”
F. Pessoa: “Bančnik anarhist,”
E. Popović: “Polnočni boogie,”
D. Ugrešić: “Štefica Cvek v čeljusti življenja,”
D. Gieselmann: “G. Kolpert,”
N. Jakovčević “Jezikovne variacije,”
B. Armanini: “Dvojec brez krmarja,”
Ž. Vukmirica “Moje električne gosli”
Nagrajena uprizoritev »Podiplomsko izobraževanje« je bila uprizorjena 140-krat, večina ostalih uprizoritev pa po približno 30-krat. V sodelovanju s Plan 9 Production produciramo kratke filme »Spring of Life«, ki je prejel 20 mednarodnih nagrad, in »Challenging Moments«, ki je prejel 5 mednarodnih nagrad. V letu 2020 smo kot vodilni v kulturi izvajali EU projekta »Smeh kot zdravilo« in »Kulturiraj se na spletu« v okviru programa »Učinkoviti človeški potenciali«. V okviru teh projektov pripravljamo celovečerni dokumentarni film »Zdrav življenjski slog starejših«.

http://www.binocularproduction.com