Akcija!

Satirično gledališče Aleko Konstantinov – Zasnežena, 21. 04. ob 18:00

5,00 

Avtor Peter Quilter

Trajanje: 90min

Jezik: Bolgarščina

… Peter Quilterjev „Snowbound“ me je pritegnil s komedijo in dramo srečanja Patricka in Judith v snežnem metežu noči. Zmeda in veter njunih življenj ju zanese v objem drug drugega, da se vpleteta v težko, želeno in neželeno vzajemnost, v preizkušnjo iskanja drugega, dovoljenja vstopa, priznavanja njune nepopolnosti, sreče, neizpuščanja zamujenih vlakov… Sneg prekrije vse, preteklost in sedanjost. Si ujetnik slabega vremena. Toda ali je res samo on kriv, da pogoltneš svoje pomanjkanje veselja? Ostaja negotov jutri. Obtežen je z prepovedmi, omejitvami, opozorili, strahovi… Moraš se upreti v smešno žalostni igri domačnosti in intimnosti. Vedno je vrata, ki čakajo, da jih odpreš, toda moraš vprašati, vztrajati, sprejeti tudi sebe. Zapri oči in se vidi… z očmi nepopolnosti. Si to, kar si. In to je najboljši del!

Produkcijska ekipa

  • Navdih Peter Quilter
  • Odrska izvedba, režiser & glasbeni oblikovalec – Nikolai Lambrev-Mikhailovsky
  • Scenograf – Chaika Petrusheva
  • Koreografija – Tatyana Yaneva
  • Dramaturginja predstave – Bogdana Kosturkova
  • Fotograf – Anton Daskalov

 

Igralska zasedba

  • Judith Margarita Hlebarova
  • Patrick Teodor Elmazov

O satiričnem gledališču "Aleko Konstantinov" - Satirata

Gledališče je bilo ustanovljeno leta 1957 in je od samega začetka zavzelo posebno mesto v kulturnem življenju Bolgarije. Slovi po svojih liberalno usmerjenih igrah. Ljudje ga ljubkovalno imenujejo SATIRATA. Vemo, da humor zbližuje ljudi in jim omogoča, da se počutijo kot skupnost, ki preko umetnosti premaguje vsakodnevne skrbi.

Gledališče ima 3 odre – veliki oder sprejme do 500 ljudi, manjši ima 100 sedežev, najnovejši, imenovan Satirata – Vesela, pa ima 80 sedežev, namenjenih stand-up komedijam, glasbenim nastopom in srečanjem s slavnimi umetniki in pisatelji.

Satirata je med najbolj ljubljenimi in obiskanimi gledališči v Bolgariji. Prejelo je 32 nominacij v različnih kategorijah na prestižni gledališki nagradi A S K E E R in jih je zmagalo 13. Režiserji iz Romunije, Češke republike, Srbije, Francije in Rusije so tu uprizorili igre.

Leta 2018 je bilo gledališče popolnoma prenovljeno z novimi, udobnimi sedeži in sodobnim klimatskim sistemom s posebnimi filtri za čiščenje. To ga uvršča med najmodernejša in najbolj sodobna gledališča v Bolgariji.

https://satirata.bg