O nas

Smo ekipa raznolikih strokovnjakov in veliki oboževalci gledališča, ki si prizadeva zgraditi aktivno in živahno digitalno platformo. Vsak od nas ima ključno nalogo, da s svojim strokovnim znanjem in strastjo do gledališča, kreira ThirdStage z namenom ustvariti najbolj izjemno destinacijo, kjer je doma drama. Dobrodošli na našem odru.

ThirdStage je bil ustanovljen leta 2020 sredi pandemije Covida, z namenom postati svetla točka novega inovacijskega modela v gledališkem svetu. Zavedali smo se, da potrebujemo dinamičen premik v načinu razumevanja in spremljanja dela gledališč, zato smo se osredotočili na vrhunsko predvajanje gledaliških predstav. S svojo predanostjo in strokovnim znanjem smo hitro postali vodilni na tem področju, saj v regiji ponujamo neprimerljivo kakovost predvajanja predstav. Imeli smo čast sodelovati z vsemi pomembnejšimi slovenskimi gledališči in priznanimi glasbeniki ter tako razvijati mrežo ustvarjalnosti in sodelovanja.

Naše poslanstvo presega zgolj predvajanje predstav; naša vizija podpira gledališča, smo njihov podaljšek – spletna prisotnost deluje vzporedno z njihovimi izvedbami v živo. Naša pobuda ne širi le dostopa do gledališč, saj omogoča navdušencem po vsej Evropi, da gledališče doživijo brez geografskih omejitev, temveč je tudi v skladu z našo zavezo k varovanju okolja, saj zmanjšuje potrebo po potovanjih oz.so le ta bolj zavestna.

Naša vizija

ThirdStage trenutno predstavlja prvi projekt znotraj platforme. Gre za temelje, na katerih nameravamo zgraditi celovito platformo, ki bo spodbujala povezave med gledališči po vsej Evropi. Predstavljamo si prihodnost, v kateri si bodo gledališča zlahka izmenjevala ideje ter krepila sodelovanja pri koprodukcijah. Ta faza je šele začetek naše poti k revoluciji v gledališki industriji, ki bo postala bolj povezana in sodelujoča kot kdaj koli prej.

Kaj želimo doseči? ThirdStage je zgrajen v duhu gledališke revolucije in spodbuja skupnost, ki presega meje in omejitve. Želimo biti enotna platforma, kjer kreativnost ne pozna meja, raznolikost je naša prednost in povezava skupnosti naša zaveza. Poglobimo se v svet gledališča, tako da okrepimo in osvetlimo vse, kar je edinstvenega in ustvarjalnega v Evropskem prostoru.

1

Gledališke inovacije dosežene z nekaj kliki.

  • Naša platforma je zasnovana tako, da na enem mestu omogoča mreženje, raziskovanje in odkrivanje inovacij ter ustvarjalnosti evropskega gledališča. ThirdStage je platforma, ki generira ideje, povezuje in obvešča vse in vsakogar, ki ima rad gledališče in se z njim tudi profesionalno ukvarja. Ponujamo vključujoč prostor, kjer je gledališki ustvarjalec slišan in njegovo delo slavljeno.

2

Povezovanje in sodelovanje med gledališkimi ustvarjalci:

  • ThirdStage si prizadeva za vzpostavitev skupnosti, v kateri bodo vsi, od izkušenih režiserjev do mladih igralcev, našli svoje mesto. Mesto kjer je njihovo delo dostojno predstavljeno, cenjeno in prostor kjer so priložnosti za učenje in mreženje. Brskajte po digitalni knjižnici med partnerskimi gledališči in enostavno dostopajte do njihovih informacij ter načinov komunikacije z njimi. Gradimo mrežo, v kateri lahko gledališki ustvarjalci najdejo navdih kar preko računalnika, ne da bi izgubljali čas in denar na poti.

3

Najprej gledališka skupnost:

  • Obožujemo odhod v gledališče, tam se dogaja magija. Naša platforma je le nadgradnja, ki gledališkim delavcem omogoča lažje in cenovno ugodnejše spoznavanje kolegov in njihovega dela. Smo skupnost, ki gradi dolgoročne povezave med ustvarjalci in osvetljuje delo teatrov ne glede na velikost njihovih prizorišč. Je prostor za umetniško enakopravnost, kjer vsak dobi svoj prostor, da lahko zasije. Verjamemo, da je treba to strast virtualno okrepiti.

Majhne (velike) podrobnosti

Ustanovljeno

leta 2020, sredi pandemije COVID-19, se je naše podjetje rodilo iz želje, da bi ohranilo gledališko umetnost živo, ko ga občinstvo ni moralo obiskati osebno. Evropska unija je prepoznala naš inovativni pristop in nas leta 2021 financirala v okviru inovacijskega laboratorija Ustvarjalne Evrope, s čimer je potrdila naše poslanstvo digitalnega povezovanja gledališč z občinstvom.

Sedež

naš sedež je v Ljubljani, Sloveniji, izjemni lokaciji, ki se nahaja na preseku centralne Evrope. Ljubljana je s svojo strateško lego in bogatim kulturnim ozadjem popoln sedež za grajenje našega poslanstva.

Periskop d.o.o.
Ulica bratov Učakar 60
1000 Ljubljana
Slovenija, Evropa
ID ZA DDV: SI42500036
ID podjetja: 6046053000

Beseda našega izvršnega direktorja

Sem Lado Bizovičar in s ponosom stojim na čelu Tretjega odra, kjer smo pripravljeni za ustvarjanje izjemnih zgodb. Pomislite na profile IMDB + Linkedin + spletno knjižnico (na zahtevo) vseh gledaliških produkcij Evrope. To smo mi.

Nazdravljamo naslednjemu dejanju,

Lado Bizovičar
Umetniški vodja in izvršni direktor, ThirdStage

Naša ekipa

Lado Bizovičar

Soustanovitelj

Anela Šabanagić

Soustanoviteljica

Sebastjan Oblak

Glavni tehnični direktor

Mateja Koren

Vodja projekta

Nika Medved

Koordinatorka projekta

Zala Esenko

Vodja odnosov z mediji

Gašper Gracel

Oglaševanje

Ana Oblak

Vodja projekta

Ljubo Bratina

Oblikovalec vizualne podobe

Nina Zadravec

Grafična oblikovalka