Pogosta Vprašanja

 

Kaj je spletno mesto Third Stage in kaj lahko na njem najdem?

Na spletnem mestu Third Stage predstavljamo predstave evropskih gledališč, ki si jih lahko ogledate iz udobja domačega kavča ali oddaljene lokacije, kadarkoli si želite.

Third stage si ne domišlja, da je gledališče kot fenomen nadomestljivo s prenosom v živo! Ne vzgaja novega, lenega gledalca od doma.

Gledališka izkušnja med ustvarjalci in gledalci je nenadomestljiva in Third stage aktivno spodbuja k osebni prisotnosti v gledališču.

 

Kdaj si lahko ogledam predstave? 

V tednu od 22. 4. do 28. 4. so na voljo vse prestave za ogled kot VOD (video on demand). Uprizoritve ne potekajo v živo. Predstave so na voljo za ogled kadakroli si želite. 

 

Kje lahko spremljam gledališko predstavo v živo, za katero sem kupil/-a vstopnico?

Predstavo lahko spremljate preko poljubne naprave, ki omogoča dostop do spletne strani thirdstage.eu. Seveda si predstavo lahko ogledate tudi na pametni televiziji.

Če imate starejši računalnik, je možno, da vmesnik za predvajanje videa ne bo deloval, zato vas prosimo, da poskusite na drugem brskalniku oz. na drugem računalniku, če je to možno. 

 

Iz katere naprave si lahko ogledam predstavo?

Možnosti je kar nekaj – ogled na pametni televiziji, prenosniku, tablici, pametnem telefonu. 

Če nimate pametne televizije, pa lahko računalnik/telefon povežete na svoj TV s HDMI kablom. 

 

Kako lahko povežem računalnik s TV-jem?

Vaš televizijski sprejemnik lahko povežete z računalnikom na dva načina:

žično  – preko HDMI kabla

HDMI nosi video signal visoke ločljivosti in zagotavlja tudi zvok. Za najbolj preprosto izkušnjo poiščite novejši TV in osebni računalnik, ki uporablja ta vmesnik.

brezžično – preko modernih naprav kot na primer: AppleTV, Chromecast, Amazon Fire TV stick (vsebujejo vse čarovnike za preprosto povezavo naprave s televizijo, ob pogoju, da vaš računalnik to podpira).

 

Ali so potrebne kakšne dodatne nastavitve?

Dodatne nastavitve niso potrebne. 

 

Ali se je potrebno registrirati pred nakupom vstopnice?

Registrirate se lahko prej ali ob nakupu vstopnice. Registracija je nujno potrebna, saj je ogled predstave možen zgolj z uporabniškim računom. Samo tako, lahko omejimo predvajanje predstav zgolj na ljudi, ki so imetniki vstopnic in s tem ustvarimo pravičen sistem za partnerska gledališča.

 

Vstopnico imam, ne najdem pa linka do predstave?

Link do predstave najdete v zavihku ogled predstave. Za ogled kliknite na gumb GLEJ. V kolikor ste prejemnik darilne vstopnice, jo morate najprej unovčiti.

 

Ob predvajanju videa sem naletel na težave.

V primeru težav pri predvajanju videa priporočamo izbiro drugega brskalnika, v kolikor je možno, izberete drugo napravo, preverite internetno povezavo, nastavitve glasnosti vaše naprave. V kolikor nič od naštetega ne deluje, nam pišite ([email protected]) oziroma nas pokličite (071 447 645). 

 

Predstava se je na moji napravi ustavila, kaj lahko storim?

Osvežite stran ali poskusite odpreti v drugem brskalniku.

 

Prijavil/-a sem se v sistem z uporabniškim imenom, vendar se mi izpisuje, da predstave niso na voljo?

Preverite, da ste uporabili isto uporabniško ime kot ob registraciji.

Če imate darilno vstopnico, preverite, če ste jo že pravilno unovčili. Navodila najdete tukaj.